Slik tar du vare på skinnvesken din


Skinnvesker vil holde seg pene i årevis så lenge du pleier den godt. Her er noen gode tips til hvordan du holder skinnvesken din vakker år etter år. 


Akkurat som huden din, må skinn tilsettes fuktighet for å holde seg fin. Får den ikke det, vil den tørke inn over tid. En god skinnbalsam og impregnerings-spay bør du absolutt ha i skapet. Impregnering er en behandlingsprosess for å gjøre materialer motstandsdyktige mot vann og fuktighet. Selv om skinnvesken har blitt tørr, er det fullt mulig å få den fin igjen. Det viktigste du kan gjøre for skinn er å holde det fuktig. En god huskeregel er å gi den en runde med fukt en gang i året for vedlikehold. 


Slik behandler du skinnvesken din


Vanlige skinnvesker

Vi anbefaler at skinnvesker skal impregneres med spray. Husk at lyse vesker må sprayes oftere enn mørke vesker. Bruk nøytrale skinnkremer for å gi fuktighet i skinnet.


Lakkerte skinnvesker

Skal ikke sprayes. Her kan man bare tørke av om man får flekker. Det setter seg lett fingermerker på lakkerte vesker, men det kan enkelt vaskes vekk med en fuktig klut.


Semskede skinnvesker

Skal impregneres med spray. Semsket skinn er veldig ømfintlig. Får man flekker, kan børster eller viskelær mot semsket skinn brukes. Ofte kan det også hjelpe med en litt fuktig klut, om skinnet er behandlet.

Oppbevar skinnvesken riktig


Oppbevar vesken eller bagen din på et rent, tørt og ikke for varmt sted. Den bør heller ikke utsettes for direkte sollys over lengre tid, da det kan være med på å bidra til at fargen falmer over tid, og det vil vi jo ikke. 


Du bør aldri oppbevare skinnprodukter i plastikk eller vinyl da dette stenger eventuell fuktighet inne. 

Bruk alltid en tøypose/dustbag til skinnveskene dine, alternativt gjør et putetrekk samme jobben. 


Når du ikke skal bruke vesken på en stund kan det være lurt å fylle den med enten papir eller bobleplast for å hjelpe den med å holde sin opprinnelige form. 


Bruk den med varsomhet


Er været dårlig en dag, vurder å la den fineste vesken bli hjemme. Skulle den allikevel bli søkkvåt, tørk overflaten med papir, fyll den med papir og sett den til tørk. Husk også at du har rene hender før du tar på veska. Håndkrem og annen sminke setter merker fortere enn man tror.