Håndbagasje guideNår du skal ut og reise, er det viktig å ha en pålitelig kabinkoffert. Enten du skal på en kort forretningsreise eller en helgetur, kan den riktige kabinkofferten gjøre reisen din både enklere og mer behagelig. Her er noen viktige ting du bør tenke på når du velger kabinkoffert, inkludert hensyn til flyselskapenes regler, sikkerhet og håndtering av flytende og skarpe gjenstander.


Størrelse og vekt:

Flyselskapenes Regler


Flyselskaper har strenge regler for størrelsen og vekten på kabinbagasje. Vanligvis er de maksimale dimensjonene for en kabinkoffert rundt 55 cm x 40 cm x 20 cm, men dette kan variere fra selskap til selskap. Noen lavprisselskaper kan ha enda strengere regler. Det er viktig å sjekke de spesifikke kravene til flyselskapet du skal reise med for å unngå ekstra gebyrer eller at kofferten må sendes som innsjekket bagasje.


Tips:

 • Sjekk flyselskapets hjemmeside: Se etter spesifikke retningslinjer for håndbagasje.
 • Velg en koffert med justerbar størrelse: Noen kofferter har utvidbare seksjoner som kan gi litt ekstra plass ved behov.
 • Vekt: Husk at mange flyselskaper også har vektbegrensninger på håndbagasje, ofte rundt 7–10 kg. Vurder en koffert laget av lett materiale for å maksimere hva du kan ta med.Materiale og Holdbarhet


Hard vs. Myk Koffert

 • Hard koffert: Laget av materialer som polykarbonat eller aluminium, gir god beskyttelse for innholdet og er motstandsdyktig mot slag og støt. De er ideelle for å beskytte skjøre gjenstander.
 • Myk koffert: Laget av stoff som nylon eller polyester, gir fleksibilitet og mulighet for å strekke kofferten litt hvis den er overfylt. De er ofte lettere enn harde kofferter og kan være enklere å presse inn i overfylte bagasjehyller.

Hjul og Håndtak


Hjul

 • To hjul: Gir stabilitet og er gode for å trekke kofferten over ujevne overflater. De tar mindre plass, men kan være vanskeligere å manøvrere.
 • Fire hjul (spinner): Gir maksimal manøvrerbarhet og er enklere å flytte rundt på flyplasser. Disse kan rulles ved siden av deg, noe som reduserer belastningen på armene dine.

Håndtak

 •  Justerbare håndtak: Et håndtak som kan justeres i høyden er praktisk for å tilpasse kofferten til din egen høyde. Det gjør det også enklere å balansere andre gjenstander oppå kofferten.
 • Ekstra håndtak: Håndtak på siden og toppen av kofferten gjør det lettere å løfte den inn i bagasjehyller eller transportere den på trange steder.

Sikkerhet


Låser og Sikring

 • TSA-godkjente låser: Hvis du reiser til eller via USA, bør du velge en koffert med TSA-godkjente låser. Dette gjør at sikkerhetspersonalet kan åpne kofferten uten å skade låsen.
 • Innebygde låser: Mange moderne kofferter kommer med innebygde kombinasjonslåser, som kan gi ekstra sikkerhet uten behov for hengelåser.

Flytende og Skarpe Gjenstander


Flytende

 • Regler for væsker: Væsker må være i beholdere som ikke rommer mer enn 100 ml, og alle beholdere må få plass i en gjennomsiktig, gjenlukkbar pose på maks 1 liter. Posen må kunne lukkes helt.Tips: Bruk små reiseflasker og sørg for at de er godt merket for å unngå forvirring ved sikkerhetskontrollen.

Skarpe Gjenstander

 • Forbudt i håndbagasje: Kniver, sakser med blader lengre enn 6 cm, og andre skarpe gjenstander er vanligvis ikke tillatt i håndbagasjen.
 • Tips: Pakk slike gjenstander i innsjekket bagasje for å unngå problemer ved sikkerhetskontrollen.

Oppsummering


Å velge riktig kabinkoffert handler om mer enn bare størrelse og stil. Det er viktig å ta hensyn til flyselskapets regler, materialets holdbarhet, funksjonalitet som hjul og håndtak, samt sikkerhetsaspekter som låser og håndtering av flytende og skarpe gjenstander. Ved å vurdere disse faktorene kan du finne den perfekte kabinkofferten som gjør reisen din både praktisk og problemfri.


Lykke til med valget, og god reise!


Dersom du har spørsmål eller trenger mer informasjon, kan du gjerne sende oss en e-post til kundeservice@bagorama.no Vi hjelper deg gjerne!