Skinn er et slitesterkt materiale som flere av oss sverger til, både når det gjelder vesker sko og jakker. Skinnvesker vil holde seg pene i årevis så lenge du pleier den godt. Her er triksene du trenger å kunne for å holde skinnvesken din vakker år etter år.

Skinnpleie
Akkurat som huden din, må lær/skinn få fuktighet for å holde seg fin. Får den ikke det, vil den tørke helt inn over tid.  En god skinnbalsam og imregneringsspay bør du absolutt ha i skapet. Dette får du kjøpt i veskebutikker. Å impregnere betyr enkelt og greit å tilføre kjemialier slik at materialet blir vanntett. Selv om skinnveska har blitt tørr, er det fullt mulig å få den fin igjen. Det viktigste du kan gjøre for skinn er å holde det fuktig.

Slik behandler du skinnvesken din:

  • Vanlige skinnvesker: Skal impregneres med spray. Husk at lyse vesker må sprayes oftere enn mørke vesker. Vær forsiktig med skokrem på vesker da disse ofte er farget. Bruk nøytrale skinnkremer for å gi fuktighet i skinnet.
  • Lakkerte skinnvesker: Skal ikke sprayes. Her kan man bare tørke av om man får flekker. Det setter seg lett fingermerker på lakkerte vesker, men det kan enkelt vaskes vekk med en fuktig klut.
  • Semskede skinnvesker: Skal impregneres med spray. Semsket skinn er veldig ømfintlig. Får man flekker, kan børster eller viskelær mot semsket skinn brukes. Ofte kan det også hjelpe med en litt fuktig klut, om skinnet er behandlet.

Oppbevaring
Du skal aldri oppbevare skinn i plastikk eller vinyl. Dette stenger eventuell fuktighet inne. Bruk alltid en tøypose til skinnveskene, -jakkene eller -skoene dine.

Bruk den med varsomhet
Er været dårlig en dag, vurder å la den fineste veska bli hjemme. Skulle den allikevel bli søkkvåt, tørk overflaten med papir, fyll den med papir og sett den til tørk. Husk også at du har rene hender før du tar på veska. Håndkrem og annen sminke setter merker fortere enn man tror.


Adax Leather Protection Kr. 149,-

Adax Leather Protection Kr. 149,-

Re:designed by Dixie Leather Protection Kr. 149,-

Effekt lær-balsam Kr. 119,-

Effekt foam Kr. 99,-

Effekt footwear Kr. 119,-